Centrum van Varadero

centrum, tips & informatie

Cuba, Varadero centrum

Het bruisende centrum van Varadero, gelegen aan de betoverende kust van Cuba, is een plek vol leven en charme die elke bezoeker direct in zijn greep neemt. Zodra je de geplaveide straten van dit schilderachtige gebied betreedt, omarmt de warme Caribische zon je met haar stralende stralen, terwijl een zachte zeewind de lucht vult met de verkwikkende geur van de oceaan. Het levendige kleurenpalet van de gebouwen en de vrolijke geluiden van de lokale bevolking creëren een betoverende sfeer die je onmiddellijk verwelkomt in de hartelijke en gastvrije ambiance van deze bijzondere plek.
Populaire vakantie aanbieders
1. D-reizen
Bekijk op dit moment 18 vakanties.
9,2
4.9/5
De vakantiediscounter
2. VakantieDiscounter
Bekijk op dit moment 38 vakanties.
9,2
4.7/5
Prijsvrij
3. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 36 vakanties.
8,9
4.6/5

Boulevard van Varadero

In Varadero, langs de boulevard en kronkelende straatjes, ontvouwt zich een ware schat aan ervaringen. De geur van vers gezette koffie uit gezellige cafés en restaurants vermengt zich met de aroma’s van exotische bloemen. Lokale bewoners en vriendelijke toeristen mengen zich op straat en op het strand, lachend en in gesprek verwikkeld, terwijl de melodieuze Cubaanse muziek de lucht vult en er Amerikaanse oldtimers voorbij rijden.
De boulevard van Varadero is een verzameling van Caribische charme, levendige cultuur en natuurlijke schoonheid. Van de kleurrijke gebouwen en de levendige muziek tot de historische bezienswaardigheden en de overweldigende natuur. Al staat Varadero vooral bekend om zijn parelwitte stranden en strandvakanties, Varadero’s boulevard is in zijn geheel zeker de moeite waard.

Architectuur in Varadero

De geschiedenis van is voelbaar en zichtbaar langs de gehele boulevard van Varadero, waar de koloniale architectuur en oude forten stille getuigen zijn van het rijke verleden. Terwijl je door de straten wandelt, word je meegevoerd op een reis door de tijd, en de verhalen van vervlogen dagen lijken tot leven te komen. Fotogenieke pleinen met oude fonteinen vormen het decor voor ontmoetingen tussen de lokale bevolking en reizigers, terwijl de geur van traditionele Cubaanse gerechten de zintuigen prikkelt en je uitnodigt om de lokale keuken in Varadero te ontdekken. Veel hotels op Varadero zijn ook erg mooi en je kunt hier vooral veel luxe all inclusive reizen boeken.

Winkels in Varadero

De boetiekjes die het centrum van Varadero sieren als schatkamers van kunst en ambacht, en hun kleurrijke uitstallingen trekken al snel de aandacht. Hier kun je unieke handgemaakte souvenirs vinden, zoals kleurrijke kledingstukken en met de hand beschilderde kunstwerken die de rijke cultuur en creativiteit van Cuba weerspiegelen. De winkeliers, altijd bereid om een verhaal te delen, verwelkomen je hartelijk en zorgen ervoor dat je je direct thuis voelt terwijl je door de boetiekjes struint en op zoek gaat naar dat ene speciale aandenken om je reis te vereeuwigen.
De natuurlijke pracht rondom Varadero’s boulevard is van een adembenemende schoonheid. Terwijl je langs de kustlijn loopt, ontvouwt zich een panorama van kristalhelder water dat uitnodigt tot verkoeling en ontspanning. De zee biedt volop mogelijkheden voor ontspanning en wellness, maar ook watersport, terwijl het weelderige groen van de omliggende bergen een indrukwekkende tropische sfeer meegeeft.