Varadero naar Havana

naar Havana, tips & informatie

Afstand van Varadero naar Havana

De afstand tussen Havana en Varadero bedraagt ongeveer 140 kilometer (ongeveer 87 mijl) als je de snelste route over de weg neemt met de auto. Het duurt doorgaans ongeveer 2 tot 2,5 uur om met de auto of bus van Havana naar Varadero te reizen, afhankelijk van het verkeer en de omstandigheden op de weg. Beide bestemmingen zijn populair onder toeristen in Cuba, en veel reizigers kiezen ervoor om zowel Havana als Varadero te bezoeken om te genieten van de verschillende ervaringen die elke plaats te bieden heeft. Zo kun je tijdens je all inclusive vakantie ook nog wat zien van de rest van Cuba.
Populaire vakantie aanbieders
1. D-reizen
Bekijk op dit moment 18 vakanties.
9,2
4.9/5
De vakantiediscounter
2. VakantieDiscounter
Bekijk op dit moment 38 vakanties.
9,2
4.7/5
Prijsvrij
3. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 36 vakanties.
8,9
4.6/5

Havana Varadero transfers

Havana, als de hoofdstad van Cuba, biedt een rijke geschiedenis, culturele bezienswaardigheden, bruisende straten en een levendige sfeer. Varadero, aan de andere kant, staat bekend om zijn prachtige stranden en luxe resorts, ideaal voor ontspanning en zonnebaden. De relatieve nabijheid van beide plaatsen maakt het gemakkelijk om van Varadero naar Havana te reizen en andersom. Er zijn verschillende manieren om transfers te regelen tussen beide plaatsen, zoals privé- of gedeelde taxi’s, tourbussen, Viazul-bussen, het huren van een auto, of treinen. Elk van deze  transfer opties biedt reizigers de mogelijkheid om de prachtige stranden van Varadero te combineren met de rijke geschiedenis en cultuur van Havana. De keuze voor het transfer type hangt af van persoonlijke voorkeuren, budget en beschikbaarheid. Ongeacht de gekozen manier van reizen, biedt een bezoek aan zowel Varadero als Havana een unieke en boeiende ervaring in Cuba die je niet wil missen.

Taxi van Varadero naar Havana

Een van de meest populaire en handige opties om van Varadero naar Havana te reizen, of vice versa, is het nemen van een privé- of gedeelde taxi. Deze transportmogelijkheid biedt reizigers een aangename en flexibele manier om de afstand te overbruggen. Privétaxi’s zijn een uitstekende keuze voor mensen die graag in alle comfort en privacy willen reizen. Deze taxi’s zijn exclusief voor jou en je gezelschap, waardoor je de vrijheid hebt om je eigen reisschema te bepalen en onderweg te stoppen voor foto’s, bezienswaardigheden of een korte pauze. Het is ook een handige optie als je veel bagage hebt of als je met een groep reist.
Gedeelde taxi’s, ook wel bekend als “collectivo” in Cuba, bieden een meer budgetvriendelijke optie voor transport. In een gedeelde taxi deel je de rit met andere passagiers die dezelfde route afleggen. Hoewel je de auto met anderen deelt, biedt het nog steeds een redelijk comfortabele en efficiënte manier om naar je bestemming te reizen. Daarnaast is het een geweldige gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en verhalen uit te wisselen tijdens de reis.
Het regelen van een taxi is eenvoudig en kan op verschillende manieren worden gedaan. Als je in een hotel of resort in Varadero verblijft, kun je de receptie vragen om een taxi voor je te regelen. Lokale taxistandplaatsen zijn ook te vinden in de buurt van veel toeristische gebieden en drukke locaties, waar je gemakkelijk een taxi kunt vinden. Daarnaast werken veel reisbureaus in Cuba samen met taxibedrijven en kunnen ze transfers voor je organiseren als onderdeel van een geplande tour of activiteit.

Bus van Havana naar Varadero

Een andere optie om van Varadero naar Havana en terug te reizen, zijn tourbussen en de Viazul-bus, beide bieden unieke voordelen en gemak. Zowel tourbussen als de Viazul-bus stellen reizigers in staat om te genieten van de prachtige vergezichten van Cuba terwijl ze zich laten onderdompelen in de charme van zowel Varadero als Havana. Afhankelijk van je voorkeuren en reisbudget, kun je kiezen voor de georganiseerde begeleiding en het gemak van een tourbus of het avontuur en de flexibiliteit van de Viazul-bus.
Tourbussen zijn georganiseerde pendeldiensten of dagexcursies die worden aangeboden door verschillende reisbureaus en touroperators. Deze bussen vertrekken meestal vanuit hotels en resorts in Varadero en nemen je mee op een zorgeloze reis naar de hoogtepunten van Havana. Onderweg kunnen er stops zijn bij verschillende toeristische attracties. Het voordeel van een tourbus is dat je begeleid wordt door een lokale gids die je interessante feiten en verhalen over Cuba kan vertellen, waardoor de culturele ervaring nog rijker wordt. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het regelen van het transport, omdat alles vooraf is georganiseerd.
Een andere optie is de Viazul-bus, de nationale busmaatschappij van Cuba. Deze bussen bieden comfortabele en betrouwbare langeafstandsdiensten tussen verschillende steden, waaronder Varadero en Havana. Het is raadzaam om je Viazul-tickets vooraf te reserveren, vooral tijdens het drukke toeristische seizoen, om zeker te zijn van een plaats. Hoewel de Viazul-bus misschien niet zo luxueus is als een privé- of gedeelde taxi, biedt het nog steeds een comfortabele reiservaring tegen een redelijke prijs. Daarnaast krijg je de kans om onderweg medereizigers te ontmoeten en in contact te komen met de lokale bevolking.

Combinatiereis Varadero en Havana

In Varadero kun je genieten van de prachtige stranden en watersportactiviteiten, terwijl Havana je betovert met zijn rijke cultuur, historische bezienswaardigheden en levendige sfeer. Een combinatiereis naar Varadero en Havana biedt dan ook een perfecte balans tussen ontspanning aan het strand en culturele verkenning in de stad. Beide bestemmingen zijn goed bereikbaar via de hierboven genoemde transportmogelijkheden, dus als je jouw reis goed plant is het combineren van Havana en Varadero een ideale manier om het echte Cuba te verkennen.
Het is belangrijk om de reisduur en reisroute van je combireis zorgvuldig te plannen, evenals je accommodaties van tevoren te boeken. Ook zijn er reisaanbieders, zoals Tui en Vakantiediscounter, welke vluchten naar Varadero en Havana als pakketreis aanbieden zodat je zelf alleen nog maar een datum van vertrek hoeft te prikken. Een goed geplande combinatiereis biedt een veelzijdige en onvergetelijke ervaring, waardoor je het beste van zowel ontspanning als avontuur in Cuba kunt ervaren.