Weer in Varadero

weer en klimaat, tips & informatie

Het weer in Varadero, Cuba

Het weer in Varadero is doorgaans warm en zonnig, waardoor het een ideale vakantiebestemming is voor zonaanbidders. Met een tropisch klimaat kunnen bezoekers het hele jaar door genieten van aangename temperaturen. Ook is er een tropisch orkaanseizoen dat loopt van juni tot november, al komt het vrijwel nooit voor dat Varadero rechtstreeks door een orkaan wordt getroffen.
Op deze pagina lees je alles over het weer en klimaat in Varadero. Ben je benieuwd naar het weerbericht voor komende dagen? Of wil je weten wat de gemiddelde temperatuur per maand is? Hier vind je alle informatie over het weer dat je zoekt.

Weerbericht voor Varadero

Bij het aanbreken van de lente, van maart tot mei, vertonen de temperaturen een gestage stijging. Overdag bereiken de temperaturen in Varadero maxima van 28-31°C, terwijl de nachten aangenaam blijven, met waarden rond de 20-22°C. De lente is een voortreffelijke periode om Varadero te verkennen, aangezien het hoogseizoen voor toerisme voorbij is en de omgeving minder druk bezocht wordt.
Tijdens de zomer, van juni tot augustus, bereikt het weer zijn hoogtepunt in warmte in Varadero. De temperaturen kunnen overdag stijgen tot 30-33°C, terwijl ze ’s nachts rond de 22-24°C blijven. Deze maanden vormen een uitstekende periode voor zonaanbidders en enthousiastelingen van wateractiviteiten, zoals snorkelen, duiken en watersporten.
In de herfst, van september tot november, beginnen de temperaturen af te koelen en neemt de kans op regenbuien toe. Overdag liggen de temperaturen meestal tussen de 28-30°C, terwijl de nachten wat frisser worden met gemiddeld 20-22°C. Ondanks de mogelijkheid van regen, heeft Varadero nog steeds veel zonnige dagen, waardoor het een geschikte tijd is om te reizen als je wilt profiteren van lagere prijzen en minder drukte.
Populaire vakantie aanbieders
1. D-reizen
Bekijk op dit moment 18 vakanties.
9,2
4.9/5
De vakantiediscounter
2. VakantieDiscounter
Bekijk op dit moment 38 vakanties.
9,2
4.7/5
Prijsvrij
3. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 36 vakanties.
8,9
4.6/5

Alles over Varadero

Beste reistijd voor Cuba en Varadero

De ideale reistijd naar Varadero, Cuba, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en wat voor soort ervaring je zoekt. Over het algemeen is het in Varadero het hele jaar door lekker weer, dus je kunt het hele jaar door genieten van een geweldige vakantie. Hier zijn de seizoensgebonden kenmerken om te overwegen:

  • Hoogseizoen (december tot april): Dit is het hoogseizoen in Varadero vanwege de milde en droge wintermaanden. De temperaturen liggen meestal tussen de 25-28°C, wat perfect is voor strandactiviteiten en excursies. Vanwege het aangename weer en de vele toeristen die de kou willen ontvluchten, kunnen de hotelprijzen enigszins hoger zijn en kunnen populaire bezienswaardigheden drukker zijn.
  • Tussenseizoen (mei en november): In deze maanden begint het tussenseizoen, met warmere temperaturen dan de winter, maar minder druk dan het hoogseizoen. Overdag kan het tussen de 28-31°C zijn, terwijl de nachten aangenaam blijven. Dit kan een goede tijd zijn om te reizen als je wilt genieten van de rustigere atmosfeer en de voordelen van lagere prijzen voor accommodaties en attracties.
  • Regenseizoen (juni tot oktober): De zomer brengt hogere temperaturen met zich mee, meestal tussen de 30-33°C, en een hogere kans op regenbuien. Hoewel het weer in Varadero zich tijdens deze periode laat kenmerken door meer regenbuien, zijn het meestal korte, hevige buien die snel voorbijgaan. Ondanks de kans op regen biedt het regenseizoen nog steeds heel veel zon en is het een goede tijd voor budgetreizigers vanwege de lagere prijzen.

Temperatuur in Varadero, Cuba

Varadero, gelegen aan de prachtige noordkust van Cuba, biedt het hele jaar door een aangenaam en tropisch klimaat. De temperaturen in en rondom deze prachtige badplaats variëren op subtiele wijze, waardoor het een geweldige bestemming is voor zowel zomer- als winterreizigers.
In de wintermaanden (december-februari) liggen de temperaturen in Varadero tussen 25-28°C overdag en 18-20°C ’s nachts. In de lente (maart-mei) stijgen de maxima naar 28-31°C, met milde avonden van 20-22°C. De zomer in Varadero (juni-augustus) brengt warmte met zich mee, met temperaturen tussen 30-33°C overdag en 22-24°C ’s nachts. In de herfst (september-november) koelt de temperatuur iets af naar 28-30°C overdag en 20-22°C ’s nachts. Ongeacht het seizoen biedt Varadero een uitnodigend klimaat voor reizigers die willen genieten van de Cubaanse zonovergoten stranden, watersportactiviteiten en de schoonheid van deze unieke bestemming.

Klimaat van Cuba en Varadero

Het klimaat in Varadero vertoont tropische eigenschappen, wat resulteert in een warme en vochtige atmosfeer die veel voorkomt in Caribische bestemmingen. De regio ervaart aanzienlijke invloed van de oceaan, wat bijdraagt aan het temperen van de temperatuurverschillen tussen dag en nacht.
Varadero heeft een tropisch klimaat met een droog seizoen van november tot april en een regenseizoen van mei tot oktober, waarbij juni tot november als de natste maanden worden beschouwd. Het droge seizoen biedt stabiel en aangenaam weer met minder regen, terwijl het regenseizoen zich laat kenmerken door kortstondige buien en ook de lagere prijzen. Je kunt in deze maanden dus veel goedkope vluchten vinden en de all inclusive reizen zijn ook minder duur.

Weer in Varadero per maand

Weer Varadero Januari

15° tot 26°

Weer Varadero Februari

15° tot 27°

Weer Varadero Maart

17° tot 29°

Weer Varadero April

18° tot 30°

Weer Varadero Mei

20° tot 31°

Weer Varadero Juni

22° tot 32°

Weer Varadero Juli

22° tot 32°

Weer Varadero Augustus

22° tot 33°

Weer Varadero September

22° tot 32°

Weer Varadero Oktober

21° tot 30°

Weer Varadero November

18° tot 28°

Weer Varadero December

16° tot 26°